Bezienswaardigheden in Boskoop

flora-boskoopBoskoop en omgeving heeft tal van interessante bezienswaardigheden voor de dagjesbezoeker of wie een vakantie doorbrengt in deze groene streek. Er is uiteraard veel te doen omtrent de sierteelt en boomkwekerij. Maar er zijn nog tal van andere interessante dingen te zien in en rond het dorp.

  • Rozentuin: Een eerste interessante stop is de rozentuin, de toegang is gratis. Er zijn meer dan 160 soorten rozen te bewonderen, die op hun mooist zijn in de zomer. Daarnaast zijn er nog tal van andere planten, struiken en bloemen te zien in dit mooie parkje.
  • Boomkwekerijmuseum: Dit museum is gelegen in een pand uit 1870 aan het Rijerskoop. Hier kom je alles te weten over de geschiedenis van de streek en de fruit- en sierteelt. Achter het museum kun je de rozentuin bezoeken met verschillende rozensoorten afkomstig uit de zeventiende tot twintigste eeuw.
  • Verschillende particuliere collectietuinen: Er zijn in de regio ook enkele impressionante particuliere tuinen te bewonderen, waaronder de ‘Proeftuin van Holland’. Hier vind je honderden verschillende gewassen en plantensoorten die in de streek worden gekweekt.
  • Boottochten: Bezoekers kunnen het dorp en het omliggende groen ook bezichtigen vanop het water. Vanaf het voorjaar tot de herfst kun je met een boot op de vaarten en sloten varen om een uniek perspectief te krijgen op de kwekerijen en boomgaarden. De gids zal met veel plezier extra uitleg geven over de geschiedenis, het landschap en de verschillende boom- en plantensoorten. Voor de actievere bezoekers is er de Boomkwekerij kanotocht, één keer per jaar kun je dan met een kano langs de bruggen van dit prachtige gebied varen.
  • De Boskoopse hefbrug: Dit is één van de meest iconische bruggen van Boskoop, die gelijkaardig is aan die van Alphen aan den Rijn en Waddinxveen. Vanaf de dorpskern is de brug overal te zien en voor fietsers is er een apart fietspad langs de brug.
  • De watertoren: Op dezelfde weg als de hefbrug, vind je de impressionante watertoren die momenteel in handen van een particuliere eigenaar is.