Evenementen in Boskoop

577a29fa0386eeb86c39298aed47af26Dat Boskoop nog meer te bieden heeft dan enkel natuurschoon en overheerlijke appels, is wel duidelijk. Elk jaar zijn er ook tal van evenementen die het dorpje in Zuid-Holland doen opleven en menig bezoeker van heinde en ver lokt. Hier is een overzicht van de belangrijkste evenementen in de regio:

Carnaval

Elk jaar in februari kun je een levendig carnaval en stoet bezoeken in Boskoop. Jong en oud kunnen zich dan verkleden en genieten van de prachtige praalwagens en groepen die elk jaar opnieuw een spektakel maken van deze dagen. De carnavalsvereniging ‘De Krooshappers’ bestaat al sinds 1974 en tijdens het carnaval wordt Boskoop omgetoverd tot Kwakveen.

In 2017 zal de optocht plaatsvinden op zaterdag 25 februari. Op 12 november werd het jaarlijkse Prinsenbal van de Krooshappers georganiseerd, waarbij aftredende Prins Groentje de scepter doorgaf aan Mathijs Vurens ofwel Prins Dalton. Hij kreeg deze naam omdat hij, net zoals de stripfiguren uit de Lucky Luke strips, 3 broers heeft.

Vogeltjesmarkt

Een ander bekend evenement in Boskoop is de wekelijkse vogeltjesmarkt voor vogelliefhebbers en alle benodigdheden voor de vogelsport in de ruimste zin van het woord. Ongeveer 40 handelaars uit de streek en ver daarbuiten komen dan samen op het ITC-terrein in Hazerswoude-Dorp voor een gezellige markt en om meer inzicht te geven in de vogelsport en de uitdagingen waarmee ze te kampen hebben. De vereniging die de markt organiseert, ijvert ook voor de bescherming van wilde vogels en natuurgebieden.

Luilak voetbaltoernooi

Het Luilak-toernooi is een evenement waar menig sportliefhebber jaarlijks naar uitkijkt, in 2016 werd het georganiseerd op 14 mei. Deze wedstrijd voor jongens en meisjes uit de streek bestaat al sinds 1956 en mag elk jaar een bekende voetballer ontvangen om de prijzen uit te reiken. Traditioneel geeft de burgemeester de aftrap voor het begin van een sportieve en gezellige bijeenkomst.