Welkom op onze site, we hopen je hier meer te vertellen over een fantastische regio in Nederland, namelijk Boskoop. Boskoop is gelegen in Zuid-Holland aan de oevers van de Gouwe tussen Alphen aan den Rijn en Waddinxveen. Maar de meeste mensen kennen het dorp natuurlijk van de boomkwekerijen en de teelt van fruit – denk maar aan Boskoop appels! Hier vind je het grootste gebied met aaneengesloten kwekerijen ter wereld.

De vruchtbare gronden bevatten ook veel waterwegen en sloten, wat natuurlijk ideaal is voor de irrigatie en drainage. Behalve de fruitkwekerijen kun je hier ook een rozentuin en tal van particuliere tuinen bezichtigen. Kortom, Boskoop is de ideale bestemming voor een weekendje in het groen of een daguitstapje voor natuurliefhebbers. Het is heerlijk fietsen in de lente als de kleurrijke bloesems aan de bomen hangen en tijdens het seizoen kun je zelf appels en peren komen plukken. Tal van wandel- en fietsroutes wijzen je de weg naar de mooiste plekjes of leukste bezienswaardigheden. Want ook wie van cultuur houdt, kan hier zijn hartje komen ophalen. Er zijn namelijk twee kerken te bewonderen en ook de impressionante Boskoopse watertoren is een bezoekje meer dan waard. De huidige eigenaar is van plan de toren weer helemaal te restaureren en in zijn oude glorie te herstellen.

Het dorp is ook bekend omwille van zijn evenementen, in februari kun je er een prachtige carnavalsstoet zien waarbij prachtige praalwagens en verklede mensen door het dorp gaan. De vogeltjesmarkt is een ander druk bezocht evenement in dit kleine maar levendige dorp.