Wandelen in Boskoop

85eaba9906f4a94118095164d06bf891Boskoop – het dorpje in Zuid-Holland dat zijn naam gegeven heeft aan een populaire appelsoort – is een paradijs voor natuur- en wandelliefhebbers. Er zijn verschillende wandelingen te maken in en rond Boskoop langs de mooiste bezienswaardigheden en natuurplekjes. Zo is er een wandeling van 15 kilometer door de polders en langs tal van boomkwekerijen. Er is ook een houthakkersroute, tempelroute en een uitdagende wandelroute van meer dan 80 kilometer. Maar geen nood als je het niet ziet zitten om zulke afstanden af te leggen, er is keuze uit een groot aantal kortere routes die geschikt zijn voor mensen van elk wandelniveau. Op www.routeyou.com/nl-nl/location/walk/47415827/wandelen-nabij-boskoop-overzicht-van-alle-wandelroutes kun je alle wandelroutes in de omgeving bekijken, plannen en uitprinten en de moeilijkheidsgraad zien.

Kortom, een daguitstapje met de kinderen, een romantisch weekendje met z’n tweetjes of een heuse familievakantie, Boskoop en omgeving heeft veel te bieden voor wie er even tussenuit wilt. Wie wilt overnachten, heeft de keuze uit verschillende charmante adresjes. Zo is er de Christina Hoeve, een echte authentieke boerderij die momenteel gerund wordt als hobby boerderij door de familie Vermeulen. De hoeve dateert uit 1857 en is smaakvol gerestaureerd tot 4 luxe appartementen. Bed & Breakfast Spoelhof is een gloednieuwe accommodatie midden in de natuur. Hier logeert u in een gerenoveerde stal van de oude boerderij die voorzien is van modern comfort en een eigen badkamer.

Ook wat betreft restaurants hebt u een ruime keuze in het groene hart van Nederland, naast Brasserie M’n Schoonouders en Roos eten & drinken zijn er nog tal van snackbars te vinden in de omgeving om een kleine honger te stillen of te genieten van een heerlijk tasje koffie of thee. Klassevolle restaurants, eetcafés, steakhouses of een keuken van over de hele wereld, er is voor ieder wat wils! En natuurlijk kunt u in de plaatselijke restaurants genieten van gerechten met de heerlijke appels van Boskoop!